Selecteer een pagina

Dé lounge tuinmeubeltrends van 2020

Vier je dit jaar ook vakantie in eigen tuin? Dan kan het maar beter een waar loungeparadijsje zijn, toch? We helpen je graag een beetje op weg door wat trends van 2020 op het gebied van tuinmeubelen uit te lichten. Lees snel verder en laat je inspireren.

Ga je in 2020 je tuin aanpakken? Over de inrichting van je tuin, denk je over het algemeen goed na. Waar komen de borders, het grasveldje en het terras? Dan volgt daarna de inrichting qua meubels. En hoe draait de zon eigenlijk over je tuin heen? Bij tuinmeubelen denk je wellicht al snel aan een standaard bankje in een grijstint. Nu is er tegenwoordig in 2020 echt veel meer te kiezen. Wanneer je de stijl van binnen wilt doortrekken naar buiten, kan je ontzettend veel stijlen kiezen. Ben je bijvoorbeeld fan van industrieel of juist van de landelijke look? Kijk dan ook naar deze stijlen voor buiten. Zo past alles mooi bij elkaar.

Innovatieve materialen voor lounge meubels

De nieuwe tuinmeubelmaterialen van 2020 voor loungesets zijn met recht innovatief te noemen. Zo zijn veel setjes uitgerust met prachtige all weather outdoor stoffen, die prima tegen de regen kunnen en zelfs binnen twee uur weer lekker droog zijn. Of wat dacht je van modulaire sets in mooie materialen, waarbij je zelfs de opstelling volledig zelf kiest.

Ook leuk dit jaar is het innovatieve gebruik van de combinatie tussen aluminium (stevig gecoat aluminium) en diverse outdoor touwsoorten (rope). Echt modern en luchtig in de uitstraling, maar nog net zo stevig, wat buitenmeubelen natuurlijk ook nodig hebben. Want, bijvoorbeeld lounge tuinmeubels die buitenstaan krijgen het, in het Nederlandse weer, soms zwaar te verduren. Denk aan regen, wind, hagel en natuurlijk allerlei stofjes in de lucht als het voorjaar weer begint. Gelukkig is er voor elk materiaal een geschikt onderhoudsproduct beschikbaar. En wil je liever niet te lang aan het poetsen zijn? Laat je dan voorlichten over de onderhoudsvrije tuinmeubelen, de handige sprays en natuurlijk de hoezen. Dat scheelt al de helft van de tijd!

De outdoor loungekleuren van 2020

Neutrale tinten worden veel gebruikt in tuinmeubelen, denk aan grijstinten en bruintinten. Op zich ook niet zo gek, want deze meubelen worden minder vaak vervangen dan binnen meubelen. Wil je de uitstraling veranderen, dan kan je natuurlijk ook altijd een paar leuke kussentjes vervangen en in een andere kleur neerleggen. Tuinmeubelen zijn veel verkrijgbaar in tinten als grijs, antraciet, zwart, wit en bruintinten. Het handige daarvan is dat het natuurlijk prima te combineren is met felle kussenkleurtjes en printjes. Zo maak je het geheel toch helemaal naar je eigen smaak. En vergeet ook niet de accessoires op tafel in dezelfde tinten.

Meer lezen over tuinmeubelen

Nu de nieuwe tuinmeubelcollecties van 2020 helemaal compleet zijn, is het tijd om alles van de topmerken te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan Garden Impressions Outdoor tuinmeubelen; bekend van de goede prijs-kwaliteitverhoudingen, en 4 Seasons Outdoor, bekend van de hoge kwaliteit en uitgebreide garantie. Elk merk heeft zo zijn eigen nieuwe 2020-updates voor de start van het nieuwe tuinmeubelseizoen. Nieuwsgierig? Bekijk de collectie op Tuinmeubelland.nl

Univé