Selecteer een pagina

Je ziet soms door de bomen het bos niet meer zodra je in de dierenwinkel staat. Zoveel verschillende soorten voer. Brokjes, maar ook allerlei verschillende soorten vlees. Hoe weet je precies wat jouw hond nodig heeft en hoe weet je dat je ook echt de goede hondenbrokken geeft? Deze blog geeft een aantal praktische tips en adviezen bij het kiezen van de juiste brokken. Wil jij het beste voor jouw hond? Overweeg dan ook een goede hondenverzekering. Deze zijn er al vanaf een paar euro in de maand.

Waar moet je rekening mee houden?

Ten eerste is de leeftijd van de hond belangrijk. Zo is er speciale voeding voor puppy’s en jonge honden, maar ook voor bijvoorbeeld oude honden die net dat beetje extra nodig hebben. Dan ben je al een beetje op weg geholpen met het vinden van de juiste zak voeding.

Verder bevatten de goedkope merken vaak slechte stoffen die niet gezond zijn voor de hond. Kijk dus goed naar de ingrediënten en ook de houdbaarheidsdata. Deze datum kan je namelijk al wat vertellen over hoe gezond het is. Als het nog jaren goed blijft, kun je erop rekenen dat er allerlei slechte dingen inzitten. Je kunt dus beter kiezen voor iets dat kort houdbaar is.

Observeer jouw hond goed

Ook kun je eens kiezen voor vers voer, zoals vers vlees. Dit is te koop in sommige dierenwinkels. Je kunt weten of het voer gezond is voor de hond, door eens te kijken hoe de hond zich gedraagt. Soms wordt hij energieker en speelt hij meer, of krijgt hij juist diarree door de nieuwe voeding. Door goed op te letten wat de hond doet, kun je eigenlijk zelf opmaken of het voer geschikt is voor jouw hond.

Verder nog vragen?

Als er verder nog dingen zijn die je niet zeker weet op het gebied van voeding, kun je altijd eens bellen naar een dierenarts. Zij kunnen je het beste advies geven over alles wat te maken heeft met jouw hond. Voor het beste resultaat kun je er eens langsgaan met de hond voor advies.