Selecteer een pagina

Weet jij al waar je op moet letten tijdens het afsluiten van een kattenverzekering? Jouw nieuwe viervoeter wil je het beste beschermen. Ondanks dat je het liefste een zo gezond mogelijk huisdier wilt hebben, kan het altijd voorkomen dat het dier ziek wordt of er een ongeval gebeurt. Vanaf dat moment lopen de medische rekeningen hoog op. Het zijn bedragen die je lang niet altijd opgespaard hebt, waardoor je niet de zorg kan bieden die jouw kat nodig heeft. De financiële zekerheid die gepaard gaat met de verzekering is waar je het uiteindelijk voor doet. Maar dan moet je wel een verzekering afsluiten die bij je past. Hoe doe je dit eigenlijk? Na het lezen van onderstaande informatie kan je de kattenverzekering vinden die het beste bij je past. 

De dekking en de kosten

Het vinden van een kattenverzekering begint bij het bepalen van jouw behoeften en de dekking die hierbij past. Er zijn meerdere dekkingen beschikbaar. Het begint bij de basis, waarmee de standaardzorg wordt gegeven. Je kan het steeds verder uitbreiden, waardoor ook noodgevallen en chirurgische ingrepen gedekt zijn. Hier komen ook kosten bij kijken. De prijzen van de verzekeringen lopen sterk uiteen door de dekkingen die je kiest. Overweeg daarom wat het beste binnen jouw budget past, waarna je de dekkingen kan toevoegen die je nodig hebt. Vergeet niet om dan naar de polisvoorwaarden te kijken, zodat je achteraf niet alsnog voor verrassingen komt te staan tijdens het indienen van de claim. 

Het eigen risico en de limieten

Bij een goede huisdierverzekering Univé kan je ook kijken naar het eigen risico. Dit is het bedrag dat je moet betalen voordat de verzekering de rest van het bedrag uitbetaalt. Hoe lager jouw eigen risico is, hoe hoger de maandelijkse premie die je betaalt. Je kan de hoogte van het bedrag aanpassen voordat je de verzekering afsluit. Houd er wel rekening mee dat het bedrag bij jouw budget moet passen. Ook de uitkeringslimieten dien je mee te nemen in het maken van een keuze. Dit is het bedrag dat de verzekeraar vergoedt bij de ingrepen die je uit wilt laten voeren. Als je voor een verzekering kiest met redelijke limieten, zijn de meeste onverwachte kosten gedekt en hoef je niet meer bang te zijn dat je jouw kat niet de juiste zorg kan bieden. 

De laatste zaken meenemen in keuzes

Er zijn nog een aantal zaken waar je op kan letten bij het vinden van een huisdierenverzekering voor jouw kat. Denk aan de wachtperiode die gepaard gaat met de verzekering. Dit is de periode waarin je geen claims in kan dienen bij de verzekering. Ook de keuzevrijheid van dierenarts, het meenemen van preventieve zorg en eventuele aanvullende voordelen kan je meenemen in het maken van een keuze. Door te bekijken waar jouw behoeften liggen en wat hier het beste bij past, kan je de verzekering afsluiten die je nodig hebt. Jouw viervoeter kan de zorg krijgen die nodig is.