Selecteer een pagina

Als je merkt dat je paard last krijgt van gewrichtspijnen of dat je hem preventief wil beschermen tegen botafbraak, overweeg dan om ze het juiste voedingssupplement te geven. Nu zul je denken, wat is het en wat doet het? Dit zijn twee belangrijke vragen, vooral als het aankomt voor het belang van je paard met betrekking tot zijn gewrichten en zijn algehele welzijn.

Glucosamine is een natuurlijk supplement dat zonder recept verkrijgbaar is, en door verschillende diersoorten gebruikt wordt. Dit houdt in, zowel voor mensen als voor paarden. Het supplement waarvan bekend is dat het gewrichts- en weefselschade helpt voorkomen, maar bovendien brengt het ook verlichting bij artritis-pijn en andere chronische gewrichtsaandoeningen.

Wat is het voor een supplement?

Glucosamine wordt van nature al in je paard aangemaakt als een soort suikerverbinding. Je kunt het vinden in verschillende moleculen en zelfs als kleine hoeveelheden in de bloedbaan van paarden, zo ook in het kraakbeen van de gewrichten. Maar gaan we het bekijken als supplement vorm, dan wordt het geproduceerd uit ‘chitine’

Dit is een polysacharide wat de bouwstenen zijn voor celwanden van insecten, kreeftachtigen, spinnen en meer, wat bijdraagt aan de stevigheid van het pantser. De omhulling van schelpdieren, zoals garnalen en kreeft wordt meestal verzameld om het als supplement te verwerken. Het is dus een element uit de natuur wat in een laboratoriumomgeving wordt geproduceerd.

Hoe is de werkzaamheid?

Als gewrichtssupplement is deze stof een van de beste ingrediënten. Er is heel veel onderzoek aan vooraf gegaan hoe dit ingrediënt bij paarden gewrichtspijn kan verhelpen en tegen gaan. En het eindresultaat is verbazingwekkend. Het is een snelwerkend en natuurlijk krachtige stof dat verzachtend werkt, speciaal gericht om artritis symptomen van pijn te verlichten.

Artritis kan voor ondraaglijke pijn zorgen, het supplement draagt sterk bij om de pijn te beheersen, ontstekingen en zwellingen te verminderen. Het heeft smerende eigenschappen die werken als een schokdemper effect op de gewrichten van jouw paard tijdens het sporten. Het zorgt ervoor dat de gewrichten voldoende gehydrateerd worden en ook blijven. Wat bevorderlijk is voor het vrije bewegen en de soepelheid ervan.

Wat is de juiste dosering?

De kunst is om voldoende te geven om resultaat te behalen, maar niet teveel opdat het alleen maar verloren gaat. Elk merk heeft zijn eigen ingrediënten en schrijft andere dagelijkse hoeveelheden voor. Je kunt het als paardeneigenaar in verschillende vormen kopen om zo de gewrichten gezond te houden. De vorm hoe het toe te dienen hangt af van wat de voorkeur is van de eigenaar en het paard.

Bron: 123paarden.nl