Selecteer een pagina

Ben jij samen met jouw partner bezig met het plannen van de bruiloft, maar zijn jullie erachter gekomen dat jullie droom is om in het buitenland te trouwen? Dan zullen jullie uiteraard veel moeten gaan regelen en met veel zaken rekening gaan houden. Wil jij meer informatie over trouwen in het buitenland? Lees dan gerust hieronder verder. 

 

Benodigde documenten

Het trouwen in een ander land ziet er uiteraard wat anders uit dan het trouwen in Nederland. Je zult namelijk eerst toestemming moeten krijgen van het land waarin jij wil gaan trouwen. Het is dus aan jou om contact op te nemen met het desbetreffende land en te kijken of je die toestemming ook echt krijgt. 

Het land waarin jij gaat trouwen, zal ook een aantal documenten van jou verwachten. Dit verschilt per land, dus het is lastig om aan te geven om wat voor documenten het precies gaat. In de meeste gevallen zul jij bijvoorbeeld een geboorteakte moeten overleggen en een verklaring die gaat over de burgerlijke staat. 

 

Oppas voor de kinderen

Heb je kinderen die meegaan naar de bruiloft in het buitenland? Dan is de kans groot dat jij even zo druk bent, dat het oppassen op de kinderen niet helemaal lukt. Jouw hoofd is dan alleen maar bezig met de bruiloft. Het is dan wel slim om een bruiloft nanny in te schakelen voor de bijzondere dag. De oppas gaat dan natuurlijk mee naar het buitenland en is aanwezig op de bruiloft. 

Zorg er wel voor dat je van tevoren even thuis afspreekt met de oppas. Het is niet de bedoeling dat er helemaal geen klik is tussen jouw gezin en de oppas. Het is fijn als de oppas het ook naar de zin heeft. Door online te zoeken naar ‘babysitter gezocht’ kan je een betrouwbare oppas vinden. Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om iemand uit de omgeving aan te wijzen als oppas, maar diegene moet daarmee wel instemmen. 

 

Aanwezige gasten

Sommige mensen kiezen ervoor om geen gasten uit te nodigen in het buitenland. Dat is wel lekker makkelijk. Toch is het vaak wel leuk om mensen uit te nodigen op de bruiloft. Er komt dan wel wat meer werk bij kijken, want je kan de gasten niet zomaar even terugsturen naar huis na de bruiloft. 

Je zult eerst ervoor moeten zorgen dat de gasten een plek hebben om te verblijven. Je zult zelf de keuze moeten maken op het gebied van reizen. In sommige gevallen wordt het vliegticket vergoed, maar wellicht heb je daar geen budget voor. Je moet er dan wel rekening mee houden dat er misschien minder gasten aanwezig zullen zijn.