Selecteer een pagina

aanbiddelijk, baby, baby'tje

De dag van vandaag kan je zowat alles en iedereen in je omgeving verzekeren. Denk maar aan je woning, je nieuwe Iphone of zelfs één van je lichaamsdelen. Maar wat met je kostbaarste bezit? Je trouwe viervoeter? In onderstaand artikel lichten we graag toe hoe en waarom je er goed aan doet je hond te laten verzekeren.

Waarom je best je hond laat verzekeren?

Je hond maakt deel uit van je gezin. Uiteraard wil je ook voor hem alleen de beste zorgen. Wanneer je viervoeter ziek wordt, kunnen de medische kosten snel oplopen. Met een verzekering worden heel wat van deze kosten vergoed. Maar ook het laten chippen, castreren of een crematie van je hond hoef je lang niet altijd geheel zelf te vergoeden. Als je even nagaat hoe vaak je zelf gebruik maakt van je verzekering, kom je al snel tot de conclusie dat je op termijn heel wat geld kan besparen door een hondenverzekering af te sluiten.

Wat kost een hondenverzekering?

De prijs die je betaald voor het verzekeren van je hond is afhankelijk van heel wat factoren. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de leeftijd van je hond. Een pup verzekeren is uiteraard voordeliger dan het verzekeren van een hond op leeftijd. Verder moet je rekening houden met de verschillen in dekking die een verzekeraar aanbiedt. Die verschillen zitten vooral in het eigen risico en de maximale vergoeding. Je doet er dan ook goed aan de verzekeringen grondig te vergelijken. De duurste dekking is dan ook niet noodzakelijk de beste. Over het algemeen heb je voor 20 Euro per maand reeds een goede basisverzekering. Hier vind je meer informatie over de goedkoopste hondenverzekering.

Wat dekt een hondenverzekering

Wat er precies in je verzekeringspakket zit inbegrepen hangt af van je verzekeraar. De basisdekking is over het algemeen gelijkaardig. Zo zal je in de meeste gevallen verzekerd zijn voor operaties, een opname en verblijf in de dierenkliniek en medicijnen. Ook een consult bij je dierenarts wordt in veel gevallen vergoed. Daarnaast dekken heel wat verzekeringen de kosten van bloedonderzoeken en medische onderzoeken zoals röntgenfoto’s.

Aanvullende verzekeringen

Is je hond gevoelig voor bepaalde aandoeningen? Staat het ras bekend voor bepaalde medische problemen? Dan doe je er goed aan ook de aanvullende dierenverzekeringen even onder de loep te nemen. Denk hierbij aan behandelingen van het gebit of de heupen. Trek je er vaak op uit? Dan neem je best ook even een kijkje naar de dekking van medische kosten in het buitenland. Heeft je hond een pittig kantje? Dan heb je mogelijk baat bij een huisdierenverzekering met gedragstherapie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je doet er dus goed aan deze grondig te bekijken en af te stemmen op de behoefte van je eigen hond.