Selecteer een pagina

Heb je katten in huis? Of ben je van plan om een kat in huis te nemen? Dan zijn er natuurlijk ook een aantal benodigdheden die je in huis dient te halen. Voederbakjes, voer, een eventuele vervoerskooi en natuurlijk een krabpaal. Katten hebben de behoefte om hun nageltjes te krabben. Wanneer je geen krabpaal in huis hebt zoeken ze al gauw een alternatief. Om te voorkomen dat je tafelpoten of bankstel eraan gaat kun je dus het beste een krabmeubeltje aanschaffen voor je kat. Maar welke krabpaal is geschikt voor jouw kat(ten)? Het aanbod is zo groot! Hieronder leg ik je uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van een krabpaal.

Het formaat van je kat.
Heb je een kleine kat, een middelgrote kat of misschien wel zo’n hele grote maine coon? Voor een klein katje hoef je natuurlijk geen hele speeltuin in huis te halen. Heb je juist een hele grote kat, dan is een klein speeltoestelletje niet voldoende en misschien ook niet stevig genoeg. Bekijk dus goed wat geschikt is voor het formaat (en het gewicht) van je kat(ten).

Hoeveelheid katten.
Heb je één kat, dan is zou één krabpaal natuurlijk voldoende moeten zijn. Heb je echter meerdere katten dan moet je bekijken of één krabpaal wel voldoende is voor je katten. Ook dien je dan rekening te houden met het karakter van je katten. Zijn ze graag samen, of heb je juist katten die erg op zichzelf zijn en niet graag te dicht bij elkaar in de buurt zijn. Afhankelijk daarvan kun je kiezen of je één of twee grote krabpalen neerzet, óf voor meerdere krabpalen gaat die je wat verder uit elkaar neer zet.

De wensen van je kat.
Heb je een kat die houdt van relaxen en chillen in een lekker slaapmandje of heb je een kat die graag op avontuur gaat en hele dagen wil spelen. Krabpalen zijn heel verschillend in de mogelijkheden. De ene krabpaal is erg gericht op veel speelmogelijkheden, met krabpaaltjes, speeltouwen, bolletjes, trappetjes en meer. Een andere krabpaal biedt juist verschillende slaap- en relax mogelijkheden met mandjes, hangmatten en slaapplaatsen. Kies een krabpaal die bij de wensen van jouw kat past.

De uitstraling van je woning.
Misschien niet het allerbelangrijkste, maar toch ook iets waar je op kunt letten, de uitstraling van de krabpaal. Veel modellen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Kies een kleur die het meest past bij jouw interieur. Weet je al waar je de krabpaal neer gaat zetten? Houd dit dan in je achterhoofd wanneer je een krabmeubel gaat kopen. Kies de paal die het mooist past in jouw woning!