Selecteer een pagina

Het nemen van huisdieren is niet niks. Je neemt een dier in huis dat compleet afhankelijk is van jou en waar jij verantwoordelijk voor bent. Helaas beseffen veel mensen dat zich niet en lijkt het hun wel leuk om een dier in huis te nemen. Ze verbazen zich over wat er nog meer komt kijken bij het nemen van een huisdier. Elke dag moeten dieren verzorgd worden. Afhankelijk van welk dier het is zal je naast het voeren deze ook aandacht moeten geven. Een kat zal bijvoorbeeld minder tijd kosten dan een hond in verband met het uitlaten. Maar ook een kat is niet graag alleen. In dit artikel benoemen we een aantal redenen waardoor mensen hun huisdier weer weg doen.

Impuls ‘aankoop’

Wanneer mensen bij een familielid of bekende een huisdier zien zijn ze in 1 klapt verliefd. Ze willen er ook 1 aanschaffen! Maar op dat moment zie je niet wat er nog meer moet gebeuren voor dit dier. Zonder er lang over na te denken wordt er een dier in huis genomen. Daar komt meer bij kijken dan alleen een rondje wandelen met de hond of knuffelen met de kat. Elk dier moet eten, drinken en zijn behoeften doen. Dit moet klaargemaakt worden en ook opgeruimd worden. Ook kan het zijn dat er een ongelukje gebeurd en de hond in huis zijn behoefte doet. Wanneer je hier niet tegen kan, is een huisdier misschien niet geschikt voor jou.

Kosten meer dan verwacht

Zoals hierboven al werd benoemd komt er nog veel meer kijken bij een huisdier. Het voer en overige toebehoren moeten worden aangeschaft. Daarnaast wordt iedereen een keer ziek, een huisdier dus ook. Al helemaal bij een hond of kat die ook buiten dingen kunnen opeten zullen een keer overgeven of aan de diarree raken. Diarree bij een hond zal dus zeker voorkomen wanneer je hondenbezitter bent.