Selecteer een pagina

Als je een boerderij hebt of allemaal huisdieren hoe zorg je er dan voor dat alles hygiënisch en schoon blijft? De gezondheid van jezelf en je dier(en) staat dan ook voorop. Maar hoe hou je het allemaal netjes en zorg je dat alle geurtjes weg blijven? In deze blog gaan we een aantal tips geven over hoe je hondengeur verwijderen kan bij jou thuis.

Voorkomen van de hondengeur

Wees kritisch als het gaat om het eten dat de hond eet. Net als bij de mensen heeft voedsel van een hond ook werking op de geur van het dier. Een lage kwaliteit van het voedsel kan ervoor zorgen dat de geur van het dier sterker wordt. Dus let goed op wat je koopt als je in de winkel bent.

Als je je hond borstelt na het wassen dan kan er soms juist meer dan minder stank ontstaan. Zorg dan er dan ook voor dat voor je je hond borstelt dat de borstel zelf goed schoon is gemaakt met schoonmaakmiddel.

Wanneer je met je hond gaat wandelen en hij lekker heeft gespeeld op het veld of in de modder heb je kans dat hij gaat ruiken. Als je dan weer thuiskomt is het van belang dat je hem goed afdroogt en zijn poten schoonmaakt. Dit helpt meteen om de hondengeur te verwijderen.

Hou ook in de gaten hoe schoon de plek is waar je hond slaapt. Slaapt hij altijd in zijn mand of slaapt hij misschien stiekem af en toe op de bank. Als je zorgt dat deze plekken, net als bij jouw eigen bed, worden gewassen dan kan de geur voorkomen worden.

Tips om de hondengeur te verwijderen

Is de hondengeur al wel bij jou thuis dan kunnen de volgende tips goed van pas komen.

Het in de gaten houden van de oren van de hond is van belang. Het oorsmeer dat zich opbouwt kan vaak een vervelende geur verspreiden. Zorg er dan ook voor dat de oren van je hond minimaal een keer per jaar schoon gemaakt worden.

Je kan ook een spray kopen om de hondengeur te verwijderen. Je kan deze in de desbetreffende kamer sprayen om een directe werking te hebben en minder last van de geur te ervaren.

Als er gesprayd is kan je hierna ook een luchtverfrisser neerzetten in de woonkamer of een andere kamer waar de hond veel is. Dit houdt de verschillende ruimtes lekker fris.

Het wassen van de hond kan ook helpen om de hondengeur te verwijderen. Zeker als de hond buiten heeft gelopen en bijvoorbeeld in de sloot is gaan spelen dan kan de geur erg sterk zijn. Naast dat het niet lekker ruikt kan het ook bacteriën met zich mee brengen. Je kan de hond dan het beste wassen met speciale hondenshampoo. Dit hoeft zeker niet elke week want dan heb je weer kans dat de natuurlijke oliën die de hond in zijn vacht heeft weggespoeld worden.

 

De hondengeur verwijderen is niet altijd even makkelijk maar er zijn meer dan genoeg mogelijkheden zodat jouw huis weer lekker ruikt.