Selecteer een pagina

Als je eens wat extra afwisseling in de voeding van je paard wil hebben, geef hem dan lijnzaad. Hij zal in no-time helemaal happy zijn! Lijnzaad heeft namelijk veel verschillende goede effecten op de gezondheid van je paard. Waarom lijnzaad nou zo geweldig is, lees je in deze blog. 

Tekort aan omega vetzuren

De meeste paarden die alleen op stal leven, en weinig tot niet buiten komen, hebben vaak een tekort aan omega vetzuren. Dit komt omdat ze (bijna) alleen ruwvoer te eten kijken. In dit ruwvoer zitten, in tegenstelling tot vers gras geen omega vetzuren. Paarden die binnen staan hebben dus vaak een tekort aan deze vetzuren, terwijl deze juist zo essentieel zijn voor het welzijn en gezondheid van je paard. Door lijnzaad door het voer van je paard te mengen, kan je dit tekort aanvullen, want lijnzaad is rijk aan omega 3, 6 en 9 vetzuren.

Effecten van lijnzaad op je paard

Je kan lijnzaadpoeder gerust dagelijks aan je paarden voeren, want lijnzaadpoeder is 100% natuurlijk.  Het poeder ondersteunt en verbetert de algehele gezondheid van je paard of pony. In het bijzonder krijgt je paard er een mooiere vacht door, gaan de maag en darmen beter werken en is de kans op eczeem veel kleiner. Daarnaast zijn de spieren van je paard soepeler en vermindert het poeder de klachten van artrose. Al met al zorgt lijnzaadpoeder er dus voor dat je paard gezonder wordt en veel beter in z’n vel zit! 

Ben je op zoek naar lijnzaadpoeder voor je paard? Bekijk dan eens het CBD/lijnzaadpoeder voor paarden van EquiCana. Naast lijnzaad bevat dit poeder ook CBD-extract, wat ook geweldige effecten op je paard gaat hebben! Wil je je paard extra blij en gezond maken, kies dan voor dit lijnzaadpoeder.